Ons verhaal!

De zoete aardappel! Ondanks dat zijn naam anders doet vermoeden, is het geen familie van de aardappel. Het is een gewas dat oorspronkelijk uit het Andes gebergte in Zuid-Amerika komt. Zoete aardappel wordt momenteel voornamelijk in Amerika geteeld. Dit betekend dat alles per boot en vrachtwagen naar Nederland moet worden vervoerd en, voor een land als Nederland dat veel met klimaat bezig is, vinden wij dat het anders kan! Daarom zijn wij, twee broers uit het Brabantse Blauwe Sluis, twee jaar geleden begonnen met de teelt van zoete aardappelen in Nederland. Hierdoor kan jij genieten van deze heerlijke en gezonde groente die lokaal geteeld wordt!

Wij, Geerd en Joris van Geel, zijn twee broers met een grote passie voor de agrarische sector. Beiden hebben we de opleiding tuinbouw en akkerbouw gevolgd aan de HAS hogeschool in ’s Hertogenbosch. Naast werk helpen we graag mee op het akkerbouwbedrijf van onze ouders. Het bedrijf willen we in de toekomst samen overnemen.

Omdat wij beiden van een uitdaging houden zijn we op zoek gegaan naar nieuwe teelten voor het akkerbouwbedrijf. We zijn hierbij uitgekomen bij de zoete aardappel, een heerlijke en gezonde groente waar je onwijs veel lekker gerechten mee kunt maken. In onze teelt staat duurzaamheid en transparantie centraal.

Om dit mooie Nederlandse product onder de aandacht te brengen is het merk de Zoete Pieper opgericht. Dankzij de website en social media proberen we de keten naar de consument kort en transparant te houden.

Heb je vragen over ons of ons product? Neem dan contact via het contactformulier of via social media!