Aziatische zoete pieper soep
Ingrediënten
- 600 gr zoete piepers
- 200 gr winterwortel
- 15 gr verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 1 rode peper
- 750 ml kippenbouillon
- 12 grote garnalen
- 100 gr taugé
- 3 bosuitjes
- 1 limoen
Bereidingswijze
- Snipper de ui en de knoflook en snij de gember zo fijn mogelijk. Snij de helft van de rode peper (de rest gebruik je voor garnering) in kleine stukjes. Doe al deze ingrediënten met de olie in een pan met een dikke bodem. En bak op laag vuur voor 5 minuten.
- Schil de zoete aardappel en de wortel en hak in gelijke blokjes van ongeveer 1,5 cm. Voeg toe aan het uimengsel en bak 10 minuten rustig mee.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat op laag vuur 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer en voeg naar smaak limoensap, peper en zout toe.
- Maak de garnalen schoon en bak ze kort in een koekenpan met wat olie tot ze roze en gaar zijn. Snijd de halve rode peper en de bosuitjes in ringetjes.
- Verdeel de zoete aardappelsoep met wortel over kommen. Garneer met de garnalen, bosui, taugé en rode peper.