Ovengroenten met zoete pieper en kip
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 250 gr zoete piepers
- 1 rode ui
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 1 tl oregano
- 2 el olijfolie
- 15 g peterselie
- 1 el mayonaise
- 2 el ketchup
- 200 gr kipfiletblokjes
- 125 gr cherrytomaten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Boen de zoete piepers schoon en snijd in de lengte in dunne partjes. Maak de ui schoon en snijd in dunne parten. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
- Meng de paprika, zoete piepers, ui, kikkererwten, oregano, olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de helft door de mayonaise en ketchup tot een salsa.
- Neem de bakplaat na 10 min. uit de oven en schep de kip door het zoete pieper-groentemengsel. Neem weer na 10 min. uit de oven en schep de tomaten erdoor. Bak nog 5 min. Neem uit de oven en schep de rest van de peterselie erdoor. Serveer met de salsa.