Ve­ge­ta­ri­sche zoe­te-pieper­bur­ger

4 personen
55 minuten

Ingrediënten

  • 1 kg zoete pieper
  • 1 verse jalapeñopeper
  • 75 g schimmelkaas
  • 80 g paneermeel
  • 4 pita's
  • 1/4 komkommer
  • 75 g waterkers
  • 4 el yoghurt
  • 1 el bieslook

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor 200 ˚C. Schil de zoete piepers en snijd in stukken van 3 cm. Schep de zoete piepers op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.

- Verwijder ondertussen de steelaanzet en eventueel de zaadlijsten van de jalapeñopeper. Houd je van pittig? Laat de zaadlijsten dan zitten. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk. Doe de jalapeñopeper samen met de kaas in een kom en roer goed los met een vork. Verdeel in een portie per persoon en druk een beetje plat.

- Neem de zoete piepers uit de oven en stamp met een pureestamper fijn. Meng de paneermeel erdoor en kneed als de zoete piepers zijn afgekoeld een beetje door met je handen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak 2 platte burgers per persoon van de groente. Druk de porties kaas op de helft van de burgers en dek af met de rest van de burgers. Druk de randen dicht. Verdeel de burgers over een met bakpapier beklede bakplaat en bak nog 15 min. in het midden van de oven. Snijd de pitabroodjes overdwars doormidden en verwarm 5 min. mee.

- Snijd ondertussen de komkommer in plakjes en verwijder de harde stelen van de waterkers. Maak een sausje van de yoghurt en bieslook. Verdeel over de bodem van het pitabroodje wat waterkers, plakjes komkommer, een burger en yoghurt en zet het kapje er bovenop. Serveer de rest van de waterkers en komkommer erbij